fbpx
Політика

Меджліс виступив за відставку Кабміну

Меджліс кримськотатарського народу виступив за відставку Кабміну і дострокові парламентські вибори

 Президія Меджлісу заявляє, що солідарна з вимогами про негайну відставку Кабінету міністрів України та проведення позачергових виборів Верховної Ради України. Про це йдеться в заяві президії Меджлісу кримськотатарського народу «Про політичну ситуацію в Україні», оприлюдненої на офіційному сайті представницькому-виконавчого органу кримськотатарського народу.

У документі наголошується, що в Україні «розширюється політична криза, викликана віроломним рішенням Кабінету міністрів України про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і відмовою президента України підписати угоду в ході Вільнюського саміту «Східного партнерства».

У заяві президії Меджлісу також йдеться, що "кардинальні зміни" у позиції уряду і президента України, які заявляли впродовж останніх років про незмінність курсу України на зближення з ЄС, викликали обурення і протест багатонаціонального суспільства України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Мільйони громадян України стали учасниками масових мирних зборів, мітингів і зборів на підтримку інтеграції України в ЄС. При цьому офіційна влада України, замість діалогу з суспільством, "відповіла погромами мирних акцій громадян і репресіями проти його учасників".

Автори заяви нагадують, що голосування, яке відбулося сьогодні в парламенті України за відставку Кабміну на чолі з Миколою Азаровим не набрало потрібної кількості голосів. "Сьогодні ситуація в Україні стала набувати характеру, що загрожує територіальній цілісності України та її суверенітету. Такому розвитку подій сприяють місцеві ради частини регіонів України, в тому числі і Верховна Рада Криму, приймаючі за вказівкою правлячої партії рішення, що містять в собі вимоги про ведення надзвичайного стану і придушенні силою мирних акцій громадян України", – йдеться в документі.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Президія Меджлісу кримськотатарського народу повністю солідарна з вимогами переважної більшості українського суспільства, що виступає за підписання Угоди про асоціацію України з ЄС", – підкреслюється в заяві. Президія Меджлісу кримськотатарського народу засуджує будь-які форми насильницьких дій у ході масштабного громадянського протистояння і закликає всі сторони – суб’єкти політичного і громадського життя України до виходу з політичної кризи виключно мирним способом.

"У цій ситуації президія Меджлісу кримськотатарського народу солідарна з вимогами про негайну відставку Кабінету міністрів України та проведення позачергових виборів Верховної Ради України, як таких, що не забезпечили виконання чинного законодавства України про євроінтеграцію України", – йдеться в заяві.

Джерело: УНІАН

Читайте також: