fbpx
Політика

У опозиції є загони для захисту від провокаторів – Луценко

Один з лідерів опозиції стверджує, що мітингувальники в стані «дати відсіч» провокаторам. Зокрема, у опозиції є спеціально навчені загони. Про це повідомив Юрій Луценко, коментуючи акції протесту під будівлею Кабінету міністрів у понеділок. Крім того, опозиціонер прокоментував вчорашні провокації біля адміністрації президента України і в інших районах столиці.

На питання про те, як в опозиції планують протистояти провокаторам, якщо такі виявляться і під Кабміном, Юрій Луценко відповів: «Ми будемо їх затримувати, якщо їх буде невелика кількість. Якщо це буде якийсь агресивний напад, то у нас є спеціальні загони, які зможуть захистити людей».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після цього Луценко попросили розповісти скільки загонів у опозиції. Також у опозиціонера попросили назвати чисельність «бійців» в рядах опозиції.

«Стільки, скільки треба. Ви хочете вже всі плани дізнатися? Досить», – відповів екс-глава МВС України.

Насправді, пояснив Луценко, під Кабінетом міністрів проходить мирна демонстрація. Він стверджує, що в будь-якій нормальній державі такі демонстрації повинні захищати правоохоронці.

«Міліція і створена для того, щоб захищати право громадян на відстоювання своєї думки», – зазначив Луценко.

Вся справа в тому, додав опозиціонер, що Україна – це ненормальна країна, в якій все відбувається навпаки. Наприклад, зазначив Луценко, українська міліція – це «банда у формі», а влада в Україні – антинародна.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Тому, звичайно, я не можу дати гарантії того, що тут не буде якоїсь провокації. На жаль, їх організовує і стимулює влада», – запевнив він.

Втім, запевнив Юрій Луценко, зараз в рядах опозиції є спеціально навчені люди, які беруть на себе охорону від нападів і провокацій.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: