fbpx
Політика

Опозиція стверджує, що влада влаштувала провокацію на Банковій

Опозиція заявляє, що агресивні дії на Банковій біля адміністрації президента – провокація з боку влади. Про це заявив Петро Порошенко на прес-конференції опозиції. За його словами, він особисто побував на Банковій і побачив там близько тисячі «тітушок» в масках, які підбурюють мітингувальників брати штурмом будівлю. Ніякого відношення до «Свободи» ці люди не мають.

«Ми попросили, щоб міліція застосувала спецзасоби», – заявив Петро Порошенко і пообіцяв, що скоро «тітушки» будуть зупинені.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У свою чергу, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок також заявив про провокації влади на Банковій і закликав демонстрантів зосередитися на Майдані Незалежності. Також «свободівець» заявив, що за наявною у нього інформацією влада готує проти демонстрантів водомети.

«Ми знаємо, що вже зараз заправляються водомети. Влада для того і влаштувала цю провокацію, щоб застосувати силу у відповідь», – зазначив Олег Тягнибок.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У той же час глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звинуватив у провокаціях на Банковій особисто Віктора Януковича та секретаря РНБО Андрія Клюєва.

«Ми знаємо, що ви хочете ввести надзвичайний стан. Але ми закликаємо вас, відкличте своїх провокаторів з Банкової. Опозиційна політична сила не має відношення до того, що відбувається», – заявив він.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: