fbpx
Політика

Лідери опозиції вирушили на Банкову заспокоювати людей

Кличко і Порошенко пішли на Банкову заспокоювати людей

  Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко і народний депутат Петро Порошенко пішли на вулицю Банкову, щоб заспокоїти людей. Як передає кореспондент УНІАН, слідом за ними вийшов і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Він уточнив, що йде не на Банкову, а на Майдан Незалежності.

Як повідомлялося, перед цим лідери опозиції провели прес-конференцію, на якій повідомили, що провокатори за наказом влади штурмують адміністрацію президента.

Нагадаємо, після жорстокого розгону Євромайдану в Києві в ніч на 30 листопада, сьогодні в столиці і у всій країні сотні тисяч громадян вийшли на акції громадянського протесту. Однак сьогодні близько 14:00 невідомі провокатори почали штурм АП.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Народний депутат Порошенко на Банковій закликав учасників акції мирно вирішити ситуацію, однак його заклики так і не були почуті протестуючими. Порошенко силою зняли з екскаватора, на якому мітингувальники рухалися до підрозділу «Беркут».

Однак після цього був розпилений газ і мітингувальники почали відходити від будівлі АП та міліції.

Близько 16:00 спецназ почав масово застосовувати шумові гранати і сльозогінний газ на підходах до адміністрації президента проти протестуючих, більшість яких в масках і добре екіпіровані, і, швидше за все, є «тітушками».

Спецназ почав масово застосовувати шумові гранати і сльозогінний газ, коли в їх сторону почав рухатися бульдозер, на якому знаходилося з десяток молодих людей. Після вибухів гранат силовикам вдалося зупинити бульдозер, а радикально налаштовані мітингувальники відступили.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Однак вони поводяться досить агресивно. Журналісти, які перебувають на місці події, відзначають, що провокатори гасла кричать українською мовою, а розмовляють між собою російською мовою. Вони продовжують кидати в спецназ різні предмети, включаючи камені і «коктейлі Молотова». Крім того, молоді люди показують, що вони добре володіють навичками протидії бійцям силових структур і знають їх тактику поведінки.

Джерело: УНІАН

Читайте також: