fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Криму запевняють, що не відправляли «Беркут» до Києва

Представники кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України стверджують, що не відправляли своїх військовослужбовців на розгін київського Євромайдану. За наявними даними, зараз військовослужбовці внутрішніх військ МВС України в Криму знаходяться в місцях постійної дислокації.

«У деяких ЗМІ нещодавно з’явилися недостовірна дані про участь полку спеціального призначення внутрішніх військ "Тигр" в масових заходах під час розгону Євромайдану в Києві. Ми офіційно повідомляємо, що підрозділи Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України не брали участі в охороні громадського порядку під час масових заходів у Києві! Особовий склад внутрішніх військ не виїжджав за межі Кримського півострова і зараз знаходиться в пунктах постійної дислокації військових частин», – стверджують у групі зв’язків зі ЗМІ та громадськістю кримського територіального командування внутрішніх військ.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

Нагадаємо, що в Києві 30 листопада 2013 року рано вранці бійці спецпідрозділу МВС України «Беркут» силою розігнали "Євромайдан", який знаходився на площі Незалежності. При цьому правоохоронцями було затримано та доставлено до Шевченківського райвідділу МВС України 35 учасників акції. Як стверджують лікарі, за медичною допомогою після розгону мітингу звернулися 35 осіб, семеро з яких були госпіталізовані.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Після цього багато українських і кримські ЗМІ повідомляли, що в силовому розгоні київського " Євромайдану" брали участь бійці кримського «Беркуту». Як доказ журналісти наводять численні відеозаписи і фотографії, які були розміщені в Інтернеті. На відеозаписах і фотографіях чітко видно, що автобуси, на яких і приїхали «беркутівці», мають номери АР Крим. Самі бійці, які розганяли акцію протесту на Майдані Незалежності в Києві, були одягнені у форму з нашивками у вигляді кримського прапора.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: