fbpx
Політика

Посол США в Україні: “Засуджую застосування сили проти громадян на Майдані”

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт заявив, що дії правоохоронців під час розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада, є неналежними. Про це американський посол написав у своєму Twitter.
 
«В даний момент я працюю над тим, щоб зрозуміти, що саме трапилося на Майдані. Але, безумовно, я засуджую застосування сили проти мирних громадян. Зараз більше нічого додати не можу. Більше скажу потім», – прокоментував ситуацію посол.
 
Нагадаємо, що напередодні американський посол попередив про те, що Україну можуть чекати серйозні наслідки для двосторонніх відносин між двома державами в тому випадку, якщо на Євромайдані застосовуватиметься сила проти мирних громадян.
 
«Для Сполучених Штатів Америки свобода слова, свобода преси і свобода висловлювань – є фундаментальними принципами. Ми постійно повторюємо і будемо повторювати, що це наш найвищий пріоритет. Повага цих цінностей – є основою для наших стратегічних двосторонніх взаємин. У тому випадку, якщо відбудеться відхід від цих принципів, для України це матиме серйозні наслідки», – додав дипломат.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 

Євромайдан розігнали (відео):

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: