fbpx
Новини світу

«Беркут» жорстко розігнав Євромайдан в Києві, є постраждалі

У центрі Києва «Беркут» жорстко розігнав Євромайдан, госпіталізовані, щонайменше, 40 осіб

 На Майдані Незалежності в Києві бійці спецпідрозділів жорстко розігнали учасників акції на підтримку євроінтеграції України. Як повідомляє 5-й канал, штурм почався близько четвертої  години ранку. Народний депутат Андрій Шевченко стверджує, що десятки людей постраждали, ще стільки ж – затримані. Відомо, що більше тридцяти молодих людей затримали і відвезли до Шевченківського райвідділу міліції. На місці присутні лідер фракції у ВР « Батьківщина » Арсеній Яценюк і представник уповноваженого з прав людини.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Активісти Євромайдану розповіли, що близько трьох тисяч озброєних спецназівців пішли проти всього декількох сотень мирних демонстрантів. Активістів били ногами, палицями, застосовували шумові гранати і газ. Інші активісти повідомляють, що в даний час "Беркут" патрулює передмістя столиці в пошуках активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, на даний час центр Києва заповнений працівниками спецпідрозділів та їх транспортом – автобусами і автозаками. «Беркут» щільною шеренгою оточив Майдан Незалежності. На Майдані, де проходила студентська акція на підтримку євроінтеграції, комунальники прибирають «сліди нічної зачистки».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Джерело: УНІАН

Читайте також: