fbpx
Політика

Калашников: “Навіщо ЄС головний біль у вигляді України?”

 Україна не буде і в майбутньому підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом, так як це вигідно виключно українським олігархам. Про це сьогодні, 29 листопада, заявив перший заступник голови комітету Державної Думи Російської Федерації з міжнародних справ Леонід Калашников.

Нагадаємо, що минулого тижня Кабінет міністрів України припинив підготовку до укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом. Основною причиною, за даними українського уряду, стала необхідність розвитку економічних відносин з Російською Федерацією та країнами СНД. Додамо, що дана угода повинна була бути підписана на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

«Нинішні політичні вмовляння про те, що підписання Угоди з ЄС відкладено, не мають під собою сенсу. Це очевидно, бо Янукович в здоровому розумі й твердій пам’яті зважив всі мінуси і плюси і зрозумів, що ця ноша, яку хоче на себе звалити українська еліта, вона для них сьогодні непомірна. Так, безумовно, для українських олігархів це вигідно. Однак для всієї іншої України – це невигідно. Саме про це за кілька днів до початку саміту зізналася українська влада», – прокоментував ситуацію депутат.

Читайте також:  Відсторонена голова сільради на Закарпатті задекларувала 70 тис. грн зарплати у місяць

Крім цього Леонід Калашников додав, що для Європейського союзу в даній ситуації був виключно політичний сенс.

«Економічного сенсу тут і близько не було. Навіщо Європі потрібен головний біль у вигляді 45 мільйонів осіб, які завтра ж хлинуть працювати. Їм на сьогоднішній день і так вистачає подібних проблем від Болгарії та Румунії. Тому було очевидно, що в цьому був політичний сенс», – підсумував Калашников.

Читайте також:  В ЄС засудили візит Орбана на рф

Російський політик також зазначив, що два роки тому Російська Федерація з Україною вдарили по руках при підписанні подібної угоди, відповідно до якої були відкриті кордони для українських товарів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: