fbpx
Економіка

Банкір: “До кінця року гривня буде стабільною”

 В даний момент день курс гривні знаходиться під контролем Національного банку країни, і найближчим часом на ринку не очікується якихось серйозних потрясінь. Про це сьогодні, 29 листопада, заявив заступник голови Єврогазбанку Роман Горбачов.

«Потрібно поспостерігати за тим, як саме поведе себе ринок протягом двох тижнів. Такі факти як пауза в євроінтеграції, а також деякі кроки українського уряду зобов’язані проявитися найближчим часом. Якщо все-таки нічого не відбудеться, то ринок заспокоїться, і курс гривні буде стабільним до кінця поточного року. У даному випадку максимальний курс гривні, до кінця 2013 року, складе 8,25 грн/долар», – прокоментував ситуацію Роман Горбачов.

Також банкір констатував, що попит на іноземну валюту, який спостерігається поточної восени, має строго сезонний характер.

«Не можна сказати, що він масовий. Якщо порівняти попит на іноземну валюту наприклад з минулим або позаминулим роком, то він набагато менший. За гривневими вкладами ставки досить високі, тим більше весь час банки пропонують нові короткострокові пропозиції», – підсумував банкір.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: