fbpx
Політика

«Реакція української влади на виступ спікера Литви на «Євромайдані»- ганьба», – опозиція

 Представники опозиційних сил України обурені тим, як керівництво країни відреагувало на виступ спікера парламенту Литви Лорети Граужінене на «Євромайдані» 26 листопада.

Як повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», після того як дипломат підтримала український народ в його євроінтеграційних прагненнях, російське телебачення почало брудну і масову пропаганду, спрямовану проти литовського спікера.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, як зазначають в опозиції, Міністерство закордонних справ України викликало посла Литви в Україні з вимогою пояснити поведінку свого спікера, а голова Верховної Ради України Володимир Рибак раптово скасував свою зустріч з Лоретою Граужінене. В опозиції заявили, що такою поведінкою Рибак підтвердив, що є всього-навсього пішаком в руках Януковича та інших антиєвропейських сил.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У заяві йдеться, що українська влада, таким чином, в черговий раз зганьбила Україну в очах всього світу.

У той же час представники опозиції принесли вибачення спікеру Литви за поведінку влади і закликали президента Януковича, Міністерство закордонних справ і спікера Володимира Рибака також вибачитися перед жінкою.

Читайте також: