fbpx
Футбол

Ліга Європи. Київське «Динамо» програло в Бельгії «Генку»

Тільки що в Бельгії завершився матч п’ятого туру групового раунду Ліги Європи між «Генк» та київським «Динамо». Поєдинок завершився поразкою підопічних Олега Блохіна і, відверто кажучи, заслуженим поразкою. «Динамо», футболісти якого вище класом, ніж футболісти «Генка», для вирішення якихось високих завдань, не повинно грати так, як грало сьогодні. Хоча початок матчу для київського «Динамо» видався не просто хорошим, а дуже хорошим.

На 9-й хвилині першого тайму Андрій Ярмоленко чи то несильно пробив, чи то віддавав пас на Брауна Ідейє, але вийшло так, що м’яч влучив у захисника «Генка» і відскочив назад до Ярмоленка, який з кількох метрів закотив його у ворота. Рахунок став 1:0 на користь «Динамо» і, всім здалося, що зараз «Динамо» просто розіб’є «Генк». Але далі сталося те, чого не чекали ні футболісти « Динамо», ні українські вболівальники.

У першому таймі «Генк» забив у ворота підопічних Олега Блохіна три голи. На 16-ій хвилині арбітр зустрічі призначив у ворота «Динамо» пенальті. Навряд чи Євген Хачеріді навмисне порушував правила, але вийшло так, що захисник «Динамо», намагаючись вибити м’яч, замість круглого вдарив по гравцю «Генка» Кумордзі. Далі пішов свисток рефері, жовта картка для Хачеріді і точний удар з одинадцятиметрової позначки Йєллі Воссена.

На 37-й хвилині поєдинку в штрафний майданчик «Динамо» пішов навіс з правого флангу. Воссен скинув м’яч і Беннардо Кумордзі з близької відстані розстріляв ворота при повному потуранні захисників «Динамо».

На 40-ій хвилині першого тайму «Генк» подав кутовий, м’яч влучив у плече Беньяміну де Кеулару і влетів у ворота Максима Коваля.

У другому таймі рахунок на табло не змінився. Друга половина зустрічі не рясніла небезпечними моментами і складно було сказати, за рахунок чого київське «Динамо» має намір врятувати цю гру. «Генк», зробивши результат у першому таймі, спокійно дограв цей поєдинок, довівши його до своєї перемоги. Таким чином, бельгійський «Генк» вдруге в ході групового турніру обіграв «Динамо» і забезпечив собі участь в раунді плей-офф.

« Генк » посів у групі G перше місце. За друге місце в групі і, відповідно, за вихід в раунд плей-офф, будуть тепер боротися «Динамо» і «Рапід». Австрійці сьогодні з рахунком 2:1 обіграли швейцарський «Тун».

«Динамо» і «Рапід» зіграють один з одним в Києві в останньому турі групового раунду Ліги Європи 12 грудня.

Турнірна таблиця групи G в даний момент виглядає наступним чином:

1. «Генк» – 11 очок

2. «Динамо» – 7 очок

3. «Рапід» – 6 очок

4. « Тун» – 3 очки.

Читайте також: