fbpx
Політика

Лідери Євросоюзу відмовилися від коментарів після зустрічі з Віктором Януковичем

Глава Європейської ради Герман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу зустрілися з президентом України Віктором Януковичем. При цьому лідери Європейського союзу відмовилися відповідати на запитання представників ЗМІ.

У той же час, як заявив журналістам євродепутат, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський, на зустрічі у Вільнюсі, в якій брали участь ван Ромпей і Баррозу, а також 6 президентів і прем’єр-міністрів держав Євросоюзу, основним питанням була Україна та Угода про асоціацію.

«Тон нашої дискусії був швидше песимістичними, хоча пропозиція ЄС щодо Угоди про асоціацію лежить на столі. Ми обговорили те, що буде після саміту у Вільнюсі, і також, що нам робити з тиском з боку Росії, тому що, схоже, не буде підписання угоди між ЄС і Україною», – заявив політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За його словами, зараз існують 3 сценарії розвитку подій. Перший – «якимсь чудом» Угоду про асоціацію підпишуть, другий сценарій – Україна буде рівновіддаленою між Митним союзом і Європейським союзом, «тоді Угоду про асоціацію будемо підписувати з новим главою держави після 2015 року». Третім сценарієм, згідно його думки, є «найгірший варіант – Україна приєднується до Митного союзу».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Другий сценарій євродепутат вважає найвірогіднішим.

Нагадаємо, 21 листопада цього року Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Після цього в країні почалися масові акції на підтримку євроінтеграції України.

Сьогодні, 28 листопада 2013 року, канцлер Німеччини Ангела Меркель у Вільнюсі зазначила, що Україна завтра не підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: