fbpx
Політика

Янукович і Меркель проведуть зустріч у Вільнюсі

Президент України Віктор Янукович і канцлер Німеччини Ангела Меркель збираються провести зустріч в рамках саміту «Східного партнерства». Нагадаємо, що саміт пройде у Вільнюсі з 28 до 29 листопада 2013 року. Про це повідомляють німецькі ЗМІ.

Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель стверджує, що збирається тримати для України відкритими «двері асоціації з Євросоюзом».

«Ми надали Україні запрошення в рамках саміту "Східного партнерства". Ми запрошуватимемо Україну і надалі», – повідомила Ангела Меркель у середу, 27 листопада.

Про це канцлер Німеччини заявила в Берліні, прокоментувавши рішення уряду України заморозити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті у Вільнюсі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Враховуючи таке рішення Кабінету міністрів, Ангела Меркель вказала на деякі «структурні проблеми» України, які мають місце у відносинах з Росією. За її словами, подолати «україно -російські проблеми» спробує, судячи з усього, вже наступний німецький уряд.

«Наближення України до Європи досі завжди сприймалося як відмежування від Російської Федерації», – стверджує німецький канцлер.

На думку Ангели Меркель, російському керівництву потрібно припинити мислити категоріями «або ви з нами або проти нас».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Холодна війна вже закінчилася. Країни повинні добровільно приймати свої рішення», – стверджує Ангела Меркель.

При цьому Меркель запевнила, що в даний момент у Німеччині є великий інтерес до Російської Федерації як до стратегічного партнера.

«Зараз ми повинні подолати останні пережитки холодної війни», – підсумувала Ангела Меркель, вказавши на готовність Берліна стати посередником у конфлікті між Москвою і Києвом.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію 21 листопада 2013 року.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: