fbpx
Політика

Польща знає, як не втратити Україну – ЗМІ

Європейський союз оприлюднить у Вільнюсі спеціальну заяву, в якій закличе держави Східної Європи до зближення з Заходом. Крім того, офіційний Брюссель засудить тиск Російської Федерації на сусідів. Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza.

На думку видання, саме Польща виступила з ідеєю такої декларації.

«Європейський союз, однак, також не опускає зброю. На саміті 28-29 листопада мають прийняти так звану вільнюську декларацію, в якій закличуть країни Східної Європи до реформ і подальшого зближення з Заходом. Ця декларація також, хоча і не прямо, буде застерігати Кремль від втручання у внутрішні справи своїх сусідів», – упевнені у виданні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що процес євроінтеграції України буде продовжений. Коморовський стверджує, що був сильно здивований рішенням українського уряду припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію.

«Ще не все втрачено. Україна вже наблизилася до Європи і наближатиметься далі, тому що цього хочуть українські громадяни», – міркує Коморовський.

За словами президента Польщі, цього разу демократична політика Євросоюзу «програла битву імперській політиці Російської Федерації». На думку президента, в Брюсселі повинні зробити з цього відповідні висновки.

На думку видання, Євросоюз не хоче вступати в боротьбу з Кремлем.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«У тих же, хто хоче, як Литва чи Польща, немає і ще довго не буде для цього грошей», – упевнені у виданні.

Як стверджують поляки, Віктор Янукович вже скоро вирішить повернутися до Євросоюзу. Вся справа в тому, що Янукович хоче отримати «поблажки» від Росії, проте не ціною втрати економічного суверенітету України.

Нагадаємо, що 21 листопада 2013 уряд України призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: