fbpx
Право

Опозиціонери хочуть, щоб проти Азарова порушили кримінальну справу

Опозиція вимагає порушити кримінальну справу проти М. Азарова

Народні депутати від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський та Василь Пазиняк звернулися до генерального прокурора України із заявою про скоєння прем’єр -міністром України Азаровим М. Я. і членами Кабінету міністрів України злочину, передбаченого статтею 365 Кримінального кодексу України, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу В. Яворівського.

На думку нардепів, призупинивши підготовку до підписання Угоди про Євроасоціацією України, уряд "порушив ст.19 Конституції України і перевищив свої повноваження, оскільки розпорядження Кабінету міністрів України від 21 листопада 2013 р. № 905 -р суперечить актам президента України та законам України".

"Кабінет міністрів України взагалі не може припиняти процес напрямку розвитку держави без відповідного рішення Верховної Ради України або президента України. Тобто Кабінет міністрів України взяв на себе неналежні функції, які завдали істотної шкоди державним і громадським інтересам. За цей передбачена кримінальна відповідальність статтею 365 Кримінального кодексу України", – вважають політики.

"Відповідно до статті 365 Кримінального кодексу України в діях прем’єр -міністра України Азарова М. Я. та членів Кабінету міністрів України є злочинний характер і виражається він у тому, що вони, як посадові особи, зробили те, що не входить в їх компетенцію, а саме: призупинили процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, і європейським Союзом, європейським Співтовариством з атомної енергії та їх державами – членами, з іншого боку, і дію рішення Кабінету міністрів України від 18 вересня 2013 р. "Про підготовку до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом та його державами – членами, з іншого боку". Прем’єр-міністр Азаров М. Я. і члени Кабінету міністрів України перевищили свої службові повноваження і завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, державним чи громадським інтересам", – йдеться в документі.

"Беручи до уваги все вищесказане, відповідно до статей 4, 94 і 95 Кримінально-процесуального кодексу України та частини 3 статті 45 Закону України "Про Кабінет міністрів України" вимагаємо порушити кримінальну справу проти прем’єр-міністра України Азарова Миколи Яновича та членів Кабінету міністрів України, які на засіданні Уряду 21 листопада 2013 року підтримали розпорядження "Питання укладення Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їх державами – членами, з іншого боку", передбачене статтею 365 (Перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України", – наголошується в документі.

Джерело: УНН

Читайте також: