fbpx
Події

Зростає кількість загиблих при обваленні ТЦ в Ризі

Кількість тих, хто загинув при обваленні покрівельної конструкції в будівлі магазину Maxima в ризькому мікрорайоні Золітуде вже досягла 50 осіб. За припущеннями рятувальників, ще близько 30 осіб можуть досі перебувати під завалами.

Наголошується, що кількість загиблих продовжує зростати. З тих пір, як у п’ятницю вранці швидка допомога доставила до лікарні останнього з постраждалих, вцілілих людей знайти не вдавалося. Рятувальні роботи тривали весь день п’ятниці і всю наступну ніч.

Тим часом, місцева влада повідомила, що сім’ї загиблих отримають від міської думи грошову допомогу в розмірі 10 000 латів. Це приблизно 19 000 доларів. Самим потерпілим буде надана матеріальна допомога в розмірі 5000 латів.

Влада Латвії оголосила триденний траур за жертвами інциденту. Напередодні в православних храмах Риги пройшли молебні і панахиди за загиблими. Крім того, траур також оголошений і в сусідній Литві.

Нагадаємо, трагедія в Латвії сталася в четвер увечері, коли обрушилася покрівля в торговому центрі Maxima, розташованому в одному з ризьких спальних мікрорайонів. Коли рятувальники взялися за розбір завалів, відбулося друге обвалення.

Зростає кількість загиблих при обваленні ТЦ в Ризі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: