fbpx
Політика

У ЄС, США і Канаді пройдуть мітинги на підтримку євроінтеграції України

У суботу та неділю, 23-24 листопада, в багатьох містах Європейського союзу, Канади та США заплановані мітинги проти призупинення «євроінтеграційного курсу України». Зокрема, йдеться про відстрочку підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Наприклад, українців у Польщі закликають вийти на акцію протесту, яка пройде в неділю у Варшаві. Повідомляється, що акція на підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною з ЄС повинна стартувати під посольством України в Польщі. Крім цього, акції протесту пройдуть у Кракові та Вроцлаві.

У Берліні мітинг проведуть також у неділю, 24 листопада. Стало відомо, що прихильники євроінтеграції України зберуться біля Бранденбурзьких воріт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Українці, які живуть в Італії, також не хочуть «залишатися осторонь». За наявними даними, вони вже заявили про свій намір провести протест. Відзначимо, що перший «італійський» протест пройде в Римі.

Крім того, в Українському конгресовому комітеті Америки закликають всіх взяти участь у протесті в Нью-Йорку. Зокрема, 23 листопада всі небайдужі можуть висловити свою думку у будівлі Постійного представництва України при ООН.

Варто відзначити, що акції відбудуться в Клівленді і Пармі, Вашингтоні та Чикаго. Українці, які живуть в Канаді, протестуватимуть в Торонто.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Українці з Великобританії в суботу планують зібратися в Лондоні на Парламентській площі. Всіх мітингувальників просять приходити з прапорами ЄС та України. Також українці проведуть мітинги в Брюсселі, Парижі, Відні, Талліні та Лісабоні.

Все почалося з того, що 21 листопада український уряд вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Уряд мотивував таке рішення «необхідністю розвитку економічних відносин з СНД і Російською Федерацією». Зокрема, Кабінет міністрів доручив профільним відомствам поновити діалог з державами СНД і Митного союзу, щоб активізувати торговельно-економічні зв’язки.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: