fbpx
Політика

Янукович повідомив президенту Литви про шантаж Кремля

Президент України Віктор Янукович під час телефонної розмови з президентом Литви Далею Грібаускайте запевнив, що офіційний Київ не може підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом через шантаж та економічний тиск з боку Росії. Про це в п’ятницю стало відомо від радника литовського президента Йовіти Нялюпшене.

«Україна просто не встояла перед шантажем і економічним тиском з боку Росії. Їй пригрозили обмежити імпорт товарів в Росію, особливо щодо компаній зі східної України, де сконцентрована велика частина української промисловості, в якій зайняті сотні тисяч людей», – заявила радник президента Литви.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Вважається, що через такі дії з боку Росії Україна може понести мільярдні збитки, пояснила Йовіта Нялюпшене.

«Такі причини свого рішення назвав президент України Віктор Янукович під час телефонної розмови з президентом Литви  цього тижня», – зазначила Нялюпшене.

Таким чином, підкреслила Йовіта Нялюпшене, можна побачити «народження спілок, які створюються нецивілізованими засобами тиску». На думку радника президента, такі союзи не можуть бути довговічними.

Нагадаємо, що в четвер, 21 листопада, уряд України заявив, що припиняє підготовку до підписання Угоди про асоціативне членство і створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом. Додамо, що підписання Угоди про асоціацію мало відбутися наприкінці листопада, в рамках саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Зокрема, в українському уряді мотивували таке рішення прагненням розширити торговельні зв’язки з Російською Федерацією. У повідомленні Кабінету міністрів України сказано, що таке рішення було прийнято «на користь національної безпеки».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: