fbpx
Спорт

Марія Шарапова буде тренуватися у Свена Гренефельд

Російська тенісистка і четверта ракетка світу Марія Шарапова оголосила про те, що почала співпрацювати з відомим голландським тренером Свеном Гренефельдом. Колишнім тренером Шарапової був американець Джиммі Коннорс, проте з ним вона розлучилася після першого ж матчу під його керівництвом.

До цього, з 2010 року до липня 2013 року Шарапову тренував швед Томас Хогстедт.

"Я рада оголосити про офіційне співробітництво з Свеном Гренефельдом. Ми працювали разом з тих пір, як я повернулася на корт, і після того як я протягом багатьох років бачила його на стороні суперника, я рада, що він став частиною моєї команди. Це був дуже плавний перехід, і я отримала багато задоволення від старанної роботи з ним останнім часом", – йдеться в заяві Марії Шарапової, опублікованій на офіційному сайті тенісистки.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Свен Гренефельд має більше 20 років тренерського стажу, в різні роки він приводив до успіху на турнірах Великого Шолома американку Моніку Селеш, француженку Марі Пірс, сербку Ану Іванович. Крім того, Гренефельд працював з Роджером Федерером у рамках співпраці зі збірною Швейцарії, іспанкою Арантою Санчес Вікаріо і німцем Міхаелем Штіхом, а також допоміг Іванович і датчанці Каролін Возняцкі піднятися на перше місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: