fbpx
Спорт

Чому Україна програла Франції? Думка Вадима Євтушенка

Вчора пізно ввечері збірна України з рахунком 0:3 програла збірній Франції у повторному стиковому матчі за право брати участь у фінальній частині чемпіонату світу-2014. Це перша поразка української збірної з того моменту, як головним тренером жовто-синьої дружини був призначений Михайло Фоменко. Перша і, мабуть, найважливіша поразка. Можна говорити про те, що футболісти української збірної не показали ту гру, яку від них чекали. Можна говорити про те, що помилився суддя, зарахувавши гол з офсайду. Безумовно, такі помилки впливають на гру, але Дамір Скоміна перед цим скасував чистий гол у ворота української команди.

Про причини невдачі у Франції свою думку телеканалу «Футбол» висловив відомий у минулому футболіст Вадим Євтушенко і з цією думкою важко не погодитися. «Всі говорили, що Україні треба було вистояти перші 15-20 хвилин. На жаль, цього не вистачило, і пропустили вже на 22 хвилині. Це все одно досить швидкий гол видався», – зазначив Вадим Євтушенко і додав, що з самого початку гри Франція-Україна «було величезне напруження», а українська команда змушена була «працювати другим номером» на тлі агресивної гри суперника.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Говорячи про збірну Франції, Вадим Євтушенко наголосив, що наставник французів Дідьє Дешам в повторному поєдинку «випустив більше креативних гравців». «Порівняно з п’ятницею, суттєво додав Рібері. На жаль, ми не змогли витіснити французів з нашої штрафної. Це було обумовлено тим, що на флангах нашим захисникам не вдалося впоратися з Рібері та Валбуєна», – підкреслив футбольний експерт.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У програмі «Футбол NEWS» Вадим Євтушенко відзначив і ті зміни, які відбулися в Парижі у складі збірної України. «Вибір Фоменка в плані захисників не був несподіванкою. В Україні практично не було інших альтернатив, хіба що Гусєв міг претендувати на позицію крайнього захисника», – говорить футбольний експерт і додає, що заміна Романом Безусом Тараса Степаненка може бути обумовлена ​​бажанням збірної України «забити швидкий гол на початку матчу».

За матеріалами: footballua.tv Фото: Getty Images

Читайте також: