fbpx
Політика

Віктор Пшонка допускає можливість примусового забору крові у Віктора Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння

 ГПУ може змусити В. Ющенко примусово здати кров для розслідування

 Генеральний прокурор України Віктор Пшонка допускає можливість примусового забору крові у Віктора Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння – про це він повідомив на брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

"Ющенко поки кров не здав. Йдеться про добровільну здачу крові. Але нові норми Кримінально-процесуального кодексу дозволяють примусову здачу крові. Грань того, щоб була примусова здача крові, вже підійшла", – сказав В. Пшонка.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

При цьому він зазначив, що процесуальні дії в розслідуванні даної справи будуть прийматися слідчими.

Раніше повідомлялося, що в справі розслідування отруєння президента України (2005-10 рр.) Віктора Ющенка найбільшою проблемою, яка гальмує розслідування, є отримання його крові для проведення аналізів.  

Як відомо, 5 вересня 2004 року В. Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Австрійські лікарі заявили, що В. Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п’ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В. Ющенка. Однак з тих пір В. Ющенко так і не здав кров на аналіз українським експертам.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Джерело: УНН

Читайте також: