fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кучма не фігурує у «справі Гонгадзе» – Пшонка

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка стверджує, що ім’я колишнього президента України Леоніда Кучми не фігурує в матеріалах кримінальної справи щодо замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе. Нагадаємо, що Леонід Кучма займав пост президента України два терміни поспіль, – з 1996 по 2005 рік.

Під час сьогоднішнього брифінгу генеральний прокурор України повідомив, що кримінальне провадження у «справі Гонгадзе» як і раніше не закрили.

«Справа розслідується і розслідується в питанні мотивів замовного вбивства Георгія Гонгадзе», – заявив Віктор Пшонка.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи фігурує в цьому кримінальному провадженні Леонід Кучма, генпрокурор сказав: «Якщо говорити юридичною мовою, то прізвище може фігурувати лише тоді, коли є пред’явлені звинувачення. Тобто, коли є докази обвинувачення, вони виписані в матеріалах кримінальної справи. Леонід Кучма допитувався щодо даної кримінальної справи в якості свідка, як і інші».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Нагадаємо, що журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві у вересні 2000 року. Вже в листопаді 2000 року в одному з лісів Київської області правоохоронці виявили обезголовлений труп. На думку фахівців, він цілком міг належати зниклому журналісту. Крім того, в 2009 році в Київській області виявили останки черепа. За заявою Генпрокуратури України, ці останки належать Георгію Гонгадзе. Втім, знайдене тіло як і раніше не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовилася визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Додамо, що 21 березня 2011 року було порушено кримінальне провадження щодо 2-го президента України Леоніда Кучми. Зокрема, екс-президента звинуватили у перевищенні влади і службових повноважень. На думку правоохоронців, екс-президент України має відношення до вбивства журналіста Гонгадзе.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: