fbpx
Спорт

Франція-Україна. Французи впевнено перемагають у драматичному матчі і виходять на ЧС-2014

 Матч Франція – Україна в рамках плей-офф відбору на ЧС-2014 обіцяв бути цікавим ще до початку.

Незважаючи на те, що збірна України виграла перший матч з рахунком 2:0, Франція є однією з найсильніших команд у світі, що вона і довела в повторному поєдинку. Важливим чинником стали домашні стіни.

Вже з перших хвилин господарі поля взяли м’яч під свій контроль і постійно створювали небезпечні моменти біля воріт Пятова. Варто відзначити, що на рідному «Стад де Франс» підопічні Дешама виглядали більш ніж впевнено. Французи вже на перших хвилин мали кілька шансів забити гол, в одному з моментів врятував свої ворота Пятов. Україна ж зрідка відповідала контратаками. Рібері та компанія продовжували створювати тиск на українців, і це дало свої плоди на 22-й хвилині. Вальбуена подав м’яч у штрафний, який після відскоку потрапив до Рібері. Франк потужно пробив у нижній кут, Пятов впорався з ударом, але першим на добиванні був Сахо. Збірна Франції на куражі з ще більшою упевненістю побігла вперед. На 30-й хвилині французи забили зусиллями Рібері та Бензема, але суддя побачив положення поза грою, якого, судячи з повтору, не було. На 32-й хвилині Пятов знову виручив свою команду після удару Вальбуена, проте вже на 34-й хвилині він був безсилий. Кабайе пробив по воротах, м’яч відскочив від Вальбуена прямо до Бензема, який подвоїв перевагу своєї команди. При цьому на цей раз Карім опинився в офсайді, але гол був зарахований. У першій половині матчу Україна не показала нічого, при цьому програвши і в швидкості, і на підборах, і в центрі. У підсумку перший тайм матчу Франція – Україна завершився з рахунком 2:0 на користь підопічних Дешама.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Другий тайм почався для України ще гірше – Хачеріді збив Рібері і заробив другу жовту картку, за що був відразу ж вилучений з поля. Непоганий удар з-за меж штрафного завдавав Безус, але м’яч пролетів поруч зі штангою. Французи ж продовжували контролювати хід гри. Рібері видав просто вражаючий матч, створюючи більшість небезпечних моментів своєї команди. Хороший матч видав і Бензема. Підопічні Фоменка сьогодні виглядали не особливо вражаюче, до того ж їм було складно грати під таким пресингом ще й у меншості. На 71-й хвилині міг забити Зозуля, але Роман не очікував, що м’яч відскочить до нього. Французи ж свій шанс на 72-й хвилині використали. Рібері прострілив у штрафну і Сахо оформив дубль. Рахунок у кінці матч не був розгромним лише завдяки Пятову. Зокрема Андрій врятував свої ворота в черговий раз після удару головою Жиру. Українці не змогли нічого зробити і надати своєму суперникові, хоча їм потрібно було тільки закріпити свою перевагу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У підсумку драматичний матч Франція-Україна завершився впевненою перемогою французів з рахунком 3:0. Підопічні Дешама зробили практично неможливе і оформили путівку на чемпіонат світу 2014 року, який пройде в Бразилії. Невже над Україною все ж висить прокляття раунду плей-офф?

Фото : AFP

Читайте також: