fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Білорусі міліція зможе штрафувати громадян за дрібне хуліганство без суду

Депутати Палати представників Національних зборів Білорусі на сьогоднішньому засіданні ухвалили в першому читанні поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачають альтернативну підвідомчість у справах про ряд правопорушень.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, альтернативна підвідомчість вводиться у справах про такі правопорушення, як дрібне розкрадання, дрібне хуліганство, розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або пива в громадському місці або поява в громадському місці або на роботі у стані сп’яніння. В даний час розгляд таких адміністративних справ перебуває в компетенції судів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Слід зазначити, що згідно з новим законопроектом, органи МВС Білорусі зможуть тільки виносити рішення про штрафи, а не приймати рішення про адміністративний арешт.

При цьому, в Процесуально-виконавчому кодексі про адміністративні правопорушення передбачена норма, згідно з якою, якщо особа не визнає себе винною у вчиненні адміністративного правопорушення, справа щодо неї обов’язково підлягає направленню до суду.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Прийнятий у першому читанні проект закону також передбачає наділення голів судів правом приймати заходи адміністративного впливу (аж до адміністративного арешту) до боржників, що ухиляються від виплати стягнутих з них сум.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: