fbpx
Економіка

Підвищення цін за проїзд у комунальному транспорті Києва торкнеться не всіх

Ціни на проїзд у громадському транспорті Києва зростуть не для всіх

Підвищення тарифів за проїзд у комунальному громадському транспорті, швидше за все, не вдарить по гаманцю переважної більшості киян. Як стало відомо, в Київміськадміністрації розглядається пропозиція не підвищувати ціни на місячні проїзні на транспорт, повідомляє УНН.

По суті, основний ціновий «удар» відчують на собі приїжджі й ті кияни, хто їздить настільки рідко, що купувати проїзний навіть за старою ціною йому не вигідно – поїздки по три гривні обійдуться дешевше. Наприклад, сьогодні популярний проїзний на метрополітен і один з видів транспорту (автобус, тролейбус або трамвай) коштує сто п’ятдесят гривень. При вартості поїздки в три гривні дорога на роботу і додому двома видами транспорту обійдеться на місяць (20 робочих днів) в 240 гривень. Отже, купуючи проїзний, киянин буде економити близько ста гривень на місяць на проїзд. Безкоштовним залишиться також проїзд пенсіонерів та інших пільговиків.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

Інформацію про те, що пропозиція не збільшувати вартість проїзних серйозно розглядається, підтвердив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов. В інтерв’ю журналістам у середу він зазначив також, що спочатку від керівництва транспортних комунальних підприємств столиці звучали пропозиції підвищити тарифи до 3,5 грн, до 3,25 грн, але округлення йде в меншу сторону. У проекті рішення зафіксована цифра 3 гривні на всі види транспорту.

Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

Водовозов також розповів, що метрополітен планує ввести в обіг нові жетони, тому запасатися існуючими напередодні підвищення цін недоцільно. Щодо анонсованого столичною владою введення єдиного електронного квитка, то через неконструктивну позицію директора метрополітену старт проекту переноситься на 1 липня, відзначив він.

Джерело: УНН

Читайте також: