fbpx
Право

Іноземці з погашеною судимістю не зможуть в’їхати до Росії

За даними російської газети «Известия», іноземним громадянам та особам без громадянства буде заборонений в’їзд на територію Російської Федерації, якщо ті скоїли тяжкі злочини, як на території Росії, так і в інших країнах. Крім того, до їх числа входять і особи, чиї судимості вже погашені.

Даний законопроект вже знаходиться в Держдумі, його ініціатором виступив депутат від партії «Справедлива Росія» Михайло Сердюк.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами парламентарія, поправку буде внесено до статті 27 федерального закону «Про порядок виїзду з РФ і в’їзду в РФ». У пояснювальній довідці до законопроекту йдеться про необхідність внесення положення, що встановлює можливість не дозволяти в’їзд в Російську Федерацію для іноземних громадян та осіб без громадянства до закінчення 25 років з дати залучення їх до кримінальної відповідальності на території будь-якої іноземної держави.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Я пропоную доповнити вже існуючу норму словами: до закінчення 25 років з дати залучення до кримінальної відповідальності незалежно від зняття чи погашення судимості», – заявив Михайло Сердюк. На його думку, загальновідомо, що такі люди не схильні дотримуватися законів країни перебування і відмежування росіян від таких мігрантів, допоможе знизити напруженість у суспільстві.

За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: