fbpx
Інновації

В Україні буде діяти європейська система сертифікації транспорту з липня 2014 року

З липня 2014 року в Україні діятиме європейська система сертифікації транспорту

 З липня наступного року в Україні буде введена європейська система сертифікації транспортних засобів. Про це сьогодні в ході Форуму національного партнерства з безпеки дорожнього руху повідомив директор Департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України Микола Горбаха, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що за статистикою, на ліцензованому транспорті 98 % ДТП відбуваються з вини водія, проте він зазначив, що причиною багатьох травм у ДТП є, зокрема, відсутність в автобусах ременів безпеки.

"З липня наступного року вступає в дію європейська система схвалення типу", – сказав він, зазначивши, що ця система вступає в дію у зв’язку з приєднанням України до Женевської угоди, що стосується технічних приписів транспортних засобів.

За його словами, від засобів безпеки, які зараз є в Європі, Україна відстає на 20 років.

"Ті кошти активної і пасивної безпеки, які сьогодні такі необхідні, з наступного року мають бути використані для нових транспортних засобів і тих, які будуть ввозитися на територію України. Вони вступають в обов’язковий порядок", – розповів представник Мінінфрастуктури.

Джерело: УНН

Читайте також: