fbpx
Політика

Бригинець закликав своїх колег бути присутнім на засіданні Київради 13 листопада

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернувся до представників фракцій «Батьківщина» та «УДАР» у Київраді, з проханням бути присутніми на нелегітимному засіданні Київради 13 листопада.

Посилаючись на свої джерела, Бригинець повідомив, що на попередньому засіданні були присутні всього 54 депутати і, отже, не було кворуму і не можна було приймати жодних рішень. Крім того, як стверджує нардеп, далеко не всі присутні на той момент депутати приймали участь у кожному голосуванні. Таким чином, за його словами, у той раз у Київраді процвітало кнопкодавство.

«Але оскільки в залі не було опозиції і, отже, ніхто не контролював, що відбувається, всі питання проходили», – написав Бригинець в Facebook.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, як зазначив депутат, Київраді ще ніколи у присутності опозиції не вдавалося розглядати більш 200 питань за чотири години роботи, при тому, що майже всі питання були проголосовані «за». Він звернув увагу на те, що в нормальних умовах роботи – з обговоренням і без кнопкодавства, такі засідання тривали б до самого вечора.

Саме тому Олександр Бригинець закликав опозицію зробити все можливе, щоб потрапити до Київради і бути присутніми на засіданні, фіксуючи присутніх і всі випадки кнопкодавства.

При цьому він визнає, що ці дії не призведуть відразу до скасування ухвалених рішень, однак вважає, що матеріали, що підтверджують кнопкодавство, слід відразу відправляти до прокуратури.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також Бригинець закликав депутатів Київради домогтися присутності депутатів Верховної Ради в сесійній залі Київради.

«Адже для всіх очевидно, що міліція виконує наказ ніяк не пропускати опозиційних нардепів до Київради. Тим більше, це важливо саме цього тижня – 13 листопада – коли опозиційні народні депутати працюватимуть на позачерговій сесії ВРУ, на якій будуть вирішуватися ключові для України євроінтеграційні питання», – написав він.

Таким чином, Олександр Бригинець ще раз закликав депутатів Київради не спрощувати життя влади і прийняти до уваги його думку.

Читайте також: