fbpx
За кордоном Україна

Супертайфун “Хайян” вирує у В’єтнамі

Тайфун "Хайян" досяг В’єтнаму

Супертайфун "Хайян" перетнув Південно-Китайське море і бушує на материку, передає УНН з посиланням на "5 канал".

У В’єтнамі через стихію загинули шестеро людей, у Китаї на даний момент відомо про одну жертву. Поранених – десятки. Стихія ослабла, зазначають метеорологи. Найпотужніший її удар раніше взяли на себе Філіппіни. За офіційними даними, загиблих там понад півтори тисячі, ЗМІ повідомляють про 10 тисяч жертв і 9,5 млн постраждалих. На допомогу постраждалому регіону прийшло світове співтовариство: ООН, ЄС, США та інші держави виділили гуманітарну допомогу, надали спецтехніку і фахівців.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

Тайфун "Хайян" досяг В’єтнаму. Внаслідок потужних злив і повені, які він приніс в країну, вже є багато загиблих і поранених. В аеропортах скасовано сотні рейсів. Майже двісті тисяч солдатів продовжують евакуювати жителів більш ніж десяти провінцій. В тимчасові притулки відселили близько мільйона людей.

Літаки з гуманітарною допомогою відправляє на Філіппіни зі своєї бази в Малайзії Організація об’єднаних націй. Тайфун майже повністю зруйнував філіппінську провінцію Лейте. Кількість загиблих перевищила десять тисяч. І рятувальники кажуть – під завалами ще можуть залишатися вцілілі або тіла жертв негоди. Європейський Союз висловив співчуття владі. Брюссель також запропонував матеріальну підтримку Манілі. Німеччина ж вже відправила кілька літаків з ліками, їжею та питною водою.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Джерело: УНН

Читайте також: