fbpx
Політика

Більше 30 млн грн заборгували орендарі комунальних приміщень у Львові

Через бездіяльність Львівської міськради до міського бюджету не надійшло понад 37 млн ​​грн – прокуратура

Більше 30 млн грн заборгували орендарі комунальних приміщень, однак чиновники управління комунальної власності Львівської міськради, всупереч вимогам закону, не звертаються до суду з метою стягнення цих коштів до бюджету та виселення недобросовісних користувачів майна. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури міста Львова.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Ще 7 млн ​​грн не надійшло до бюджету Львова через те, що чиновники не вживають заходів для стягнення заборгованості за договорами купівлі-продажу комунальних об’єктів, відчужених у 2008-2012 роках.

Крім того, у ряді випадків останні не забезпечили внесення змін до договорів оренди, тому нарахування плати за використання приміщень здійснюється згідно з оцінкою нерухомого майна, проведеною ще в 1993-1997 роках.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У той же час прокуратурою виявлено факти безпідставного нарахування міською радою плати за оренду, навіть у випадках припинення договірних відносин через банкрутства і смерть орендарів.

Зважаючи на це, прокуратурою Львова внесено подання на адресу міської ради з вимогою усунути вказані порушення та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Джерело: УНН

Читайте також: