fbpx
Право

Спікер Генпрокуратури: Відмовляючись надавати свідчення, Власенко затягує слідство

C. Власенко затягує слідство, відмовляючись давати свідчення, – М. Велькова

Сергій Власенко відмовляється давати свідчення, чим затягує слідство. Про це в коментарі УНН повідомила прес-секретар Генпрокуратури України Маргарита Велькова.

"Протягом тривалого часу Власенко спілкується зі своїм адвокатом і поки він відмовляється давати свідчення у справі, аргументуючи це тим, що їм потрібно ще час для спілкування до 22 годин. При цьому чудово розуміючи, що допитувати будь-кого після 22 годин, згідно з чинним законодавством, не можна. Всі ці дії слідство, звичайно, розцінює як спробу затягнути розслідування", – сказала М. Велькова.

За її словами, нардеп Андрій Павловський мав можливість переконатися в тому, що С. Власенко в даний час не дає показань і спілкується з адвокатом. Крім того, М. Велькова спростувала інформацію про те, що С. Власенку нібито не було роз’яснено підозру і начебто було відмовлено у виклику адвоката. "Все це не відповідає дійсності, і журналісти, які працюють під Головним слідчим управлінням ГПУ, мали можливість у цьому переконатися: повідомлення про підозру йому роз’яснили, а адвоката Плахотнюка – запросили", – сказала М. Велькова.

Вона зазначила, що правоохоронні органи зобов’язані розслідувати будь-які провадження незалежно від того, хто є підозрюваним, а в даному випадку йдеться про довгостроковому конфлікті між колишнім чоловіком і дружиною. "І ніхто не може бути поза законом, навіть якщо працює на заможних клієнтів", – сказала М. Велькова.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, С. Власенко отримав повідомлення про підозру у вчиненні неодноразового нанесення тілесних ушкоджень колишній дружині. С. Власенко був викликаний на допит в Головне слідче управління ГПУ.

Джерело: УНН

Читайте також: