fbpx
Право

Чечетов: “Яценюк хоче в президенти, а новий Кримінальний процесуальний кодекс, який працює вже більше року, не вивчив”

Яценюк підняв шум навколо Власенка через прогалини в юридичній освіті – М. Чечетов

Арсеній Яценюк зовсім не знає положення працюючого вже більше року нового Кримінального процесуального кодексу, тому помилково заявив про арешт Сергія Власенка. Про це заявив народний депутат України, перший заступник голови парламентської фракції ПР Михайло Чечетов, передає УНН з посиланням на прес-службу ПР.

"Арсеній Яценюк хоче в президенти, а новий Кримінальний процесуальний кодекс, який працює вже більше року, не вивчив", – підкреслив політик. Крім того, він зазначив, що новий КПК Євросоюз хвалить і ставить у приклад як успішну євроінтеграційну реформу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"Помилка Арсенія Яценюка в тому, що він повідомив, що Генпрокуратура заарештувала Сергія Власенка. Арсеній Яценюк не розуміє, що Генеральна прокуратура вже не має права на арешт. Зараз за новим КПК рішення про обрання запобіжного заходу може приймати тільки суд", – повідомив Михайло Чечетов.

За словами парламентарія, йому стало відомо з відкритих джерел, що "ГПУ розслідує заяву колишньої дружини Сергія Власенка Наталії Окунської про те, що він її бив, з цим пов’язані всі процесуальні дії". "Прокурор попросив в якості запобіжного заходу для Сергія Власенка заставу, а не арешт. Але опозиція відразу ж назвала це політичним переслідуванням. Обов’язок ГПУ: розслідувати все, незалежно від того, хто звинувачується – представник влади чи опозиції", – зазначив депутат.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Джерело: УНН 

Читайте також: