fbpx
Політика

У разі непідписання Угоди про асоціацію з ЄС у 2013 році, така можливість з’явиться тільки з 2016 року

Якщо Україна не підпише Угоду про асоціацію з ЄС у 2013 році, це стане можливим тільки з 2016 року – П. Порошенко

У разі, якщо Україна втратить шанс з підписання Угоди в листопаді 2013 року про асоціацію з ЄС, то складно прогнозувати, коли ця угода може бути підписана. Про це в кулуарах парламенту журналістам сказав народний депутат Петро Порошенко, передає кореспондент УНН.

"До підписання Угоди про асоціацію можна буде повернутися в цьому випадку не раніше 2016 року. Зараз відбудеться остання дієва сесія Європарламенту. Після підписання Угоди про асоціацію, її ще належить ратифікувати. Зараз депутати Європарламенту можуть цим займатися. Але у випадку упущеної можливості, відновити переговори Україна зможе лише в кінці 2014 року. Але в той момент Україна буде вже у кругообігу президентських виборів", – резюмував П. Порошенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Тому він говорить, що досягти реальної ефективності з відновлення переговорів і почати заново процес руху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС буде вже вкрай складно.

"Яким чином українському народу ще три роки до 2016 року жити, яким чином розвиватися українській економіці та українським виробникам в очікуванні відновлення переговорів для підписання Угоди про асоціацію? Невідомо", – сказав нардеп.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, що раніше народний депутат Борис Тарасюк заявив, що у разі провалу саміту у Вільнюсі Угоду про асоціацію між Україною та ЄС можна буде підписати не раніше 2015 року.

Джерело: УНН

Читайте також: