fbpx
Політика

Більшість і опозиція готові прийняти два євроінтеграційних законопроекти

Представники більшості та опозиційних фракцій готові на сьогоднішньому пленарному засіданні розглянути і проголосувати за два євроінтеграційних законопроекти – про прокуратуру (у редакції президента Віктора Януковича) і про вибори. Про це заявили голови парламентських фракцій «Партії регіонів» Олександр Єфремов і «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми запропонували нашим колегам до того, як буде підготовлений цей закон (про лікування засуджених за кордоном), щоб ми в першому читанні прийняли вже відпрацьовані закони щодо прокуратури і виборів. Вони, начебто, 5 хвилин тому погодилися… ми готові сьогодні приймати ці закони в першому читанні», – повідомив Олександр Єфремов.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

У свою чергу Арсеній Яценюк додав: «Ми готові проголосувати за перше читання двох законопроектів: закону про прокуратуру і закон про вибори народних депутатів України в редакції ррезидента і «Партії регіонів»».

У той же час опозиціонер зазначив, що понад 150 нардепів вимагають наступного тижня скликати позачергове засідання Верховної Ради і прийняти в цілому вже всі три євроінтеграційні законопроекти: про надання можливості Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном, закон про прокуратуру і закон про вибори народних депутатів України.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: