Обама стверджує, що не знав джерел усіх розвідданих

Президент Сполучених Штатів Барак Обама в інтерв’ю телеканалу NBC знову заявив, що не знав джерел усіх докладених йому розвідданих, в той же час, він уникнув відповіді на пряме запитання про прослуховування канцлера ФРН Ангели Меркель.

«Коли мені представляють дані розвідки, особливо якщо це відноситься до союзників, таких як Німеччина, я не тикаю і не розслідую, де ми взяли конкретну інформацію», – сказав американський президент. Він також додав, що в даний час технічні можливості американської розвідки зросли настільки, що випереджають існуючі обмеження, тому робота в цій сфері повинна буде швидко перебудуватися.

Related Post

На зауваження ведучого про те, що президент, на думку багатьох, повинен бути завжди на висоті і знати про такі специфічні речі, Обама відповів: «Раніше у мене була репутація зубрили, який намагається до всього докопатися. Який занурений в деталі. Я думаю, що цей стереотип, можливо, трохи більше схожий на правду, ніж останній».

Тим часом, у місцевих ЗМІ все частіше з’являються повідомлення про те, що співробітників АНБ обурює позиція Обами. За їх словами, він чудово був обізнаний про те, що відбувається, а тепер, відхрещуючись від скандалу, «кидає їх напризволяще, намагаючись відмежовуватися від «викриттів» Сноудена».

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment