fbpx
Спорт

Бокс. У суботу дебют Олександра Усика на профіринзі і бій Узєлков-Кодрингтон

У суботу в столиці України буде вечір великого боксу. 9 листопада свій перший бій на професійному рингу проведе Олександр Усик, а суперником українця буде мексиканець Феліпе Ромеро. Головним же боксерським протистоянням вечора у київському «Палаці спорту» буде бій між В’ячеславом Узєлковим та американцем Джейдоном Кодрингтоном. Організатором вечора боксу в Києві виступає компанія братів Кличків K2 Promotions, а трансляція поєдинків запланована на телеканалі «Інтер».

В’ячеслав Узєлков та Джейдон Кодрингтон зійдуться на рингу в поєдинку за вакантний титул інтернаціонального чемпіона IBO у напівважкій вазі. Розсудять українського та американського боксерів два представники Італії Жюстін Ді Джованні і Маттео Монтеллу, а також Володимир Дячук з України. Рефері в рингу під час бою Узєлков – Кодрингтон буде росіянин Юрій Копцев.

Напередодні дебютного поєдинку на професійному рингу в ЗМІ наводилися слова Олександра Усика, який підкреслив, що «всі, хто виходять у ринг – це небезпечні суперники. Не можна недооцінювати свого противника». В якості сильних сторін Феліпе Ромеро Олександр Усик відзначив силу мексиканського боксера і його бажання перемогти.

Нагадаємо, що Олександр Усик був одним з лідерів команди «Українські отамани». А раніше, в 2009 році, Олександр Усик став бронзовим призером чемпіонату світу. У 2011 році український боксер виграв світову першість, а в наступному, 2012 році, Олександр Усик став Олімпійським чемпіоном. Зазначимо, що у фіналі Олімпіади -2012 Олександр Усик переміг італійця Клементе Руссо. Саме цей боксер зупинив Олександра Усика на шляху до нагород Олімпіади -2008 в Пекіні.

Олександру Усику надходив ряд пропозицій щодо переходу в професіонали, зокрема з Англії та США, але свій вибір український боксер зробив на користь компанії братів Кличків К2 Promotions.

Фото: Reuters

Читайте також: