fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Ірина Крашкова отримала другу групу інвалідності

Жертва "врадіївського зґвалтування" Крашкова отримала 2-у групу інвалідності

Жертва "врадіївського зґвалтування" Ірина Крашкова отримала другу групу інвалідності. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні розповіла сама Крашкова, з’явившись у суді вперше після 18 жовтня, коли її забрала швидка. "Я отримала другу групу інвалідності, у мене працездатність повністю втрачена, я і вдома взагалі нічого не роблю", – сказала Крашкова. За час відсутності в суді вона пройшла курс лікування. "Я підлікувалася, приймала ліки і почуваюся набагато краще, тому що за період тих судових засідань я дуже схудла, я втратила майже 8 кг", – повідомила Крашкова. Вона прийшла до суду, оскільки для неї самої є важливим присутність в процесі. "Як не прийти, коли встановлюється істина, тому не прийти просто неможливо. Навіть незважаючи на те, що мені складно", – сказала Крашкова.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня під час засідання суду близько 15:45 Крашкова відчула себе погано. Їй стало погано, коли суд переглядав відеозапис відтворення злочину. Близько 16:00 на місце прибула машина швидкої допомоги і відвезла потерпілу. У той же вечір Крашкову госпіталізували.

Довідка УНІАН. 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували в реанімацію. 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень були затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук та єгер Сергій Рабіненко. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана міліції Дрижака, на якого також вказувала потерпіла. 5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у зґвалтуванні та побитті Крашкової повідомлення про зміну кваліфікації дій підозрюваних з ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) на більш тяжкий злочин – ч. 2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 та ч. 2 ст. 115 (вчинення закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб). Крім того, Рабіненку інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку – вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також ряду службових злочинів. 26 вересня Первомайський районний суд в будівлі Апеляційного суду Миколаївської області почав судовий процес у справі про побиття та зґвалтування Крашкової. Розглядати справу по суті суд почав 8 жовтня.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: