fbpx
Суспільство

“Свобода” вшановує пам’ять учасників битви за Дніпро

"Свобода" пом’яне українців-жертв комунізму, учасників битви за Дніпро

З 12:00 київська "Свобода" вшановує пам’ять сотень тисяч українців, яких без зброї і підготовки комуністи гнали на вірну смерть під час битви за Дніпро 70 років тому, повідомляє УНН з посиланням на сторінку на Фейсбуці голови Київської міської організації ВО "Свобода" Андрія Іллєнка.

"Пам’ять замість тоталітарної пропаганди. Правда замість імперської брехні. Вшанування загиблих замість замполітських танців на кістках", – акцентує Андрій Іллєнко.

Читайте також:  У Карпатах чоловік впіймав двох гадюк (ВІДЕО)

"Закликаємо у цей день оголосити жалобу за загиблим українцям, як того вимагають християнські традиції. Запрошуємо киян та гостей міста 6 листопада прийти на вул. Набережно-Хрещатицька до Церкви Миколая Чудотворця (на воді) (м. Київ, станція метро "Поштова площа"), щоб вшанувати пам’ять загиблих співвітчизників", – говорилося в повідомленні на сайті ВО "Свобода".

Читайте також:  Сьогодні в Ужгородському греко-католицькому Катедральному соборі відправили Вечірню з виносом Плащаниці (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, 6 листопада 2013 р. – 70-а річниця однієї з найтрагічніших сторінок української історії періоду Другої світової війни. За різними оцінками істориків, під час форсування Дніпра в 1943 році загинуло від 417 тис. до 1 млн українців на противагу 55 тисячам загиблих німців.

Джерело: УНН

Читайте також: