fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Мінську затримали дев’ять активістів

У Мінську, біля Центру ізоляції правопорушників, на вулиці Окрестіна затримали дев’ять осіб, що зустрічали гомельчанина Юрія Рубцова, який сьогодні повинен був звільнитися після тридобового арешту.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, серед затриманих сам Рубцов, а також Леонід Кулаков, Марина Титова, Ольга Миколайчик, лідер молодіжної організації кампанії «Говори правду!» «Імена»  Павло Виноградов, мати активістки громадянської кампанії «Європейськая Бєларусь» Юлії Степанової Оксана Степанова, кореспондент газети  Нови час» В’ячеслав Пешко. Прізвища ще двох затриманих поки невідомі. Всі доставлені в Московське РУВС Мінська. За що їх затримали, невідомо.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як повідомляв УНІАН, Рубцов був затриманий після проведення акції з нагоди дня поминання предків «Дзяди» 3 листопада в Мінську.

Під час акції на ньому була майка з написом спереду «Лукашенко, йди», ззаду – «Чотири рази президент – ні! Це не президент, а цар – самозванець!».

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Перед початком акції працівники міліції рекомендували Рубцову зняти майку щоб уникнути інцидентів, проте він відмовився це зробити, посилаючись на те, що законів, що забороняють носити подібний одяг, в Білорусі немає. Незабаром після мітингу Рубцова затримали недалеко від урочища Куропати, а 4 листопада він був засуджений судом Радянського району Мінська до трьох діб арешту за непокору співробітникам міліції.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: