“Свобода” сьогодні пікетуватиме Солом’янський суд Києва

 5 листопада 2013 року, Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" пікетуватиме Солом’янський районний суд Києва. Про це УНН повідомили у прес-службі об’єднання.

Свободівці вимагатимуть "припинити умисне зволікання з ухваленням судового вироку" громадянину Токунову, який намагався вбити директора дитячо-юнацької спортивної школи № 7 Віталія Сальникова. Постраждалий переконаний, що справу затягують виключно через можливого замовника вбивства, яким, на його думку, є Віктор Пилипишин.

Судове засідання і пікетування відбудеться за адресою: вул. Шутова, 1.

Довідка: Влітку 2009 року на вхідних дверях квартири директора ДЮСШ № 7 Віталія Сальникова встановили розтяжку з бойовою гранатою. Вибух стався, але Віталій залишився живий, втративши 3 літри крові, отримавши опіки 1-го ступеня і сотні уламків, які так і залишилися в ногах – нижче колін людина не відчуває кінцівок і донині.

Related Post

У "Свободі" заявляють, що після скоєння замаху правоохоронні органи навіть не збиралися затримувати Токунова. Лише після втручання міжнародної організації з захисту прав людини " Фронт лайн" той опинився в СІЗО.

Як зазначає Віталій Сальников, замовлення вбивства сталося через бажання тодішнього голови Шевченківського району Віктора Пилипишина звести на базі ДЮСШ, яка розташована на Трухановому острові, розважальний комплекс. З цими намірами Віталій Сальников принципово не погоджувався, що могло стати причиною замаху.

Віктор Пилипишин подав позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації і вимагає у суду стягнути 100 тисяч гривень з Віталія Сальникова за заподіяну йому моральну шкоду.

Джерело: УНН

Leave a Comment