fbpx
Здоров'я

У поточному році 42 дитини померли від грипу і пневмонії

Цього року від грипу та пневмонії померли 42 дитини

Цього року від грипу та пневмонії померло 42 дитини у віці до 1 року. Про це йдеться в офіційних матеріалах Державного комітету статистики, повідомляє УНН.

За даними медиків, саме пневмонія є найбільш поширеним ускладненням захворюваності грипом. В цей же час, за інформацією МОЗ, за останній звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 200 тис. українців.

Кращим методом захисту від грипу за даними ВООЗ є вакцинація. Щеплення не тільки попереджає захворювання на грип, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Цьогоріч на території України дозволені до використання наступні вакцини: Ваксигрип (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС (TM) (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) і ІНФЛУВАК (R) (виробництва Abbott Biologicals BV, Нідерланди).

Джерело: УНН

Читайте також: