fbpx
Новини світу

Мощі Георгія Побідоносця доставлені в київський храм Всіх Святих

Мощі великомученика Георгія Побідоносця, доставлені в Україну 30 жовтня з монастиря Ксенофонт, що на горі Афон у Греції, сьогодні перенесені з Києво-Печерської Лаври в споруджуваний київський храм Всіх Святих. Перед тим як почати урочисту літургію, навколо храму був звершений хресний хід на чолі з єпископом Бородянським Варсонофієм.

За словами предстоятеля УПЦ МП протоієрея Георгія Коноваленка, Георгія Побідоносця високо шанують в Україні – він вважається покровителем Києва. Також шанують цього великомученика і в Росії – його лик зображений на гербі Москви.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

У храмі Всіх святих мощі Георгія Побідоносця перебуватимуть до 10 листопада, потім святиню доставлять до храмів Чернігівської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Білоцерківської, Житомирської та Львівської єпархій, а в грудні знову повернуть у Київ, але на цей раз у Спасо-Преображенський собор.

Крім мощей Георгія Побідоносця в Київ з афонського монастиря привезли стародавню ікону Х століття. Її супроводжує архімандрит Алексій – намісник Ксенофонтского монастиря. Ця святиня також здійснить невелику подорож по Україні – їй зможуть вклонитися віруючі в кількох храмах країни.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Мощі Георгія Побідоносця вперше в Києві (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: