fbpx
Політика

Євроінтеграція під великим питанням – Ємець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Леонід Ємець зізнався, що у нього недобрі передчуття щодо євроінтеграції України.

«Янукович і його регіональна компанія водять таку каламутну козу, що проста і явна перспектива підписання Асоціації з ЄС сьогодні під великим питанням», – написав нардеп у Facebook.

Як він зазначив, там, де було б достатньо поставити один підпис для помилування, влада вибрала «парламентський шлях», а згодом і купу законопроектів, відсутність позиції Партії регіонів і чисто процедурно довгий шлях проходження документа через парламент.

За його словами, вже зараз є законопроект Анжеліки Лабунської, який підтримала Європа, проте Партія регіонів не поспішає його приймати, посилаючись на необхідність внести до нього поправки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Те, що відбувається ніяк не схоже на процес єднання європейських держав. Ясно, що Янукович шукає будь-яку можливість залишити Тимошенко за ґратами. А Європа силою примушує Україну (в особі її президента) відмовитися від практики політичних переслідувань. І це дійсно те, чого я, як громадянин України чекаю від євроінтеграції. Не шенгенських віз, а європейських стандартів демократії та верховенства права», – написав Леонід Ємець.

Як вважає депутат, послідовна позиція європейського співтовариства в питанні Тимошенко є сигналом для України про те, що її громадяни можуть розраховувати на захист від свавілля діючої влади.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Проте і Янукович це розуміє. Не знаю, яка собака пробігла між ним і Путіним, швидше за все він і сам добре розуміє, що російська Сім’я проковтне його сім’ю і не подавиться. А Європа захищає свободу і власність всіх рівно. І тому все "нажите непосильною працею" залишиться недоторканим і в безпеці. Як і сам "гарант". Але це вже план ураження. Визнання того що він реально допускає програш на президентських виборах 2015 », – додав Леонід Ємець.

Читайте також: