fbpx
Новини світу

У Google обурені стеженням АНБ за компанією

 Нещодавно ЗМІ поширили інформацію про програму під назвою MUSCULAR, реалізацією якої займається Агентство національної безпеки Сполучених Штатів. Суть цієї програми полягає в тому, що АНБ перехоплює інформацію між серверами компаній Google і Yahoo, тим самим маючи доступ до сотень мільйонів облікових записів електронної пошти. Відповідну інформацію журналістам передав вже відомий Едвард Сноуден.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Тим часом, в Google і Yahoo заявили, що АНБ займається стеженням без їх відома та угоди, хоча глава АНБ Кіт Александер поспішив спростувати поширену ЗМІ інформацію. Зокрема, за його словами, відомство не має прав на доступ до серверів інтернет-компаній і, до того ж, для отримання подібних даних потрібно мати дозвіл суду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому голова ради директорів Google Ерік Шмідт заявив, що це обурливо, якщо АНБ дійсно стежило за передачею даних між дата-центрами компаній. Він також повідомив, що їх компанія вже направила відповідні скарги президентові Обамі, керівництву АНБ та членам конгресу.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: