fbpx
Політика

Через Тегеран сирійська опозиція відмовляється брати участь в «Женеві-2»

Лідер Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил (НКСРОС) Ахмед Джарба на екстреній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав заявив, що сирійська опозиція відмовляється брати участь у конференції «Женева-2» з мирного врегулювання, якщо на переговори буде допущена делегація Ірану.

«Вимагаємо вжити необхідних заходів, щоб визнати Іран окупантом сирійських земель», – додав лідер Нацкоаліціі.

Напередодні представник російського МЗС повідомив, що в ООН вже готується текст запрошення на участь в «Женеві-2». Раніше генсек Ліги арабських держав Набіль аль-Арабі також говорив, що «Женева-2», ініціаторами якої стали Росія і США, буде проходити 23 листопада, однак, поки ця дата не підтверджена.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, у неділю представник військового крила опозиційної сирійської армії Ахмад Ісса аль-Шейх заявив, що 19 ісламських опозиційних угруповань відкидають участь в майбутніх мирних переговорах доти, доки президент Башар Асад не пообіцяє піти у відставку і передати владу перехідному уряду.

Тим часом, у США держсекретар Джон Керрі, який просуває ідею мирної конференції, також зіткнувся з опозицією з власних радників, які побоюються, що сирійська опозиція бойкотуватиме конференцію і це призведе до публічного фіаско США.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: