fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Петербурзі люди в балаклавах обстріляли учасників “райдужного чаювання”

У Санкт-Петербурзі хулігани в балаклавах напали на учасників "райдужного чаювання". Як повідомив пізніше учасник вечірки активіст ЛГБТ-руху Кирило Калугін (фото), невідомі з балаклавами на голові увірвалися в одну з квартир на набережній Фонтанки і обстріляли з травматики молодих людей, що знаходилися там.

За словами Калугіна, одному з учасників чаювання – Дмитру Чижевському – хулігани вцілили в око, пізніше, після прибуття на місце події поліцейських, його відвезли на машині "швидкої допомоги".

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

"Райдужне чаювання" – це не акція. Ми зібралися обговорити підсумки "Маршу проти ненависті", як раптом на нас напали", – пояснив Калугін. Інша учасниця чаювання активістка Наталя Цимбалова заявила, що напасти могли члени однієї з спільнот противників ЛГБТ.

Днем раніше в Петербурзі пройшов "Марш проти ненависті", присвячений пам’яті загиблого від рук неонацистів вченого і правозахисника Миколи Гіренка, учасниками якого були і представники ЛГБТ. Учасники щорічної акції висловлюють протест зростанню ксенофобії і нетерпимості в Росії.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

"Цього року такий протест особливо актуальний у зв’язку з  високим градусом насильства і агресії на ґрунті ненависті до різних груп суспільства, посиленням фашистських настроїв, які вже призвели до справжніх погромів", – зазначають активісти.

За матеріалами: rosbalt.ru

Читайте також: