fbpx
Політика

Мурсі судитимуть в тому ж суді, де судили Мубарака

Рішенням Апеляційного суду Каїра місце судових засідань над поваленим президентом Єгипту Мухаммедом Мурсі перенесуть з району Тора в будівлю поліцейської академії.

Будинок Академії поліції в передмісті Каїра – аль-Тагамму аль-Хаміс, отримало всесвітню популярність після вибору цього елітного навчального закладу для проведення в ньому ”судового процесу століття” над екс-президентом країни Хосні Мубараком, при якому і сама Академія носила його ім’я.

На думку оглядачів, перенесення місця засідання з густонаселеного району Тора в елітний Тагамму, швидше за все, пов’язане з питаннями безпеки – ”щоб розладнати плани організаторів протестних акцій ”Братів-мусульман”, які будують плани зірвати процес".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Сьогодні, четвертого листопада пройде перше судове слухання у справі Мурсі, фігурантами якої також є 14 високопоставлених членів організації ”Брати-мусульмани”. Всіх їх звинувачують у загибелі людей на демонстрації, що сталася п’ятого грудня минулого року. Нагадаємо, в той день у бійках біля резиденції глави держави загинули шестеро осіб і сотні отримали поранення.

Тим часом, прихильники Мурсі проводять щоденні протестні акції, вимагаючи скасування судового процесу над поваленим президентом. У понеділок вони мають намір провести масовий мітинг біля будівлі, в якій буде проходити судовий процес. Поліція оголосила, що задіє у цей день 20 тисяч правоохоронців, щоб забезпечити безпеку в місті під час засідання суду.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

На початку липня цього року армія Єгипту на тлі хвилі народного невдоволення владою представників руху "Брати-мусульмани" відсторонила президента Мурсі зі своєї посади і оголосила в країні перехідний період. Через кілька днів Мурсі був заарештований, а кровопролитні протести прихильників ісламістів привели до чергової кризи в Єгипті.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: