fbpx
Економіка

Швидше за все, інформація про підвищення тарифів на газ є недостовірною – експерт

Опублікована в деяких ЗМІ інформація, в якій йдеться про ухвалення урядом України ряду «непопулярних рішень», найімовірніше, є недостовірною. Про це в інтерв’ю повідомив Вадим Карасьов, керівник Інституту глобальних стратегій.

«Очевидно, дана інформація недостовірна», – стверджує директор Інституту глобальних стратегій.

На думку Карасьова, не потрібно оперувати неперевіреними даними, бо ще не було ніяких заяв з цього приводу від офіційного Києва. Більше того, впевнений експерт, також не варто брати до уваги коментарі різного роду, в яких «передвіщаються деякі економічні неприємності».

Вадим Карасьов додав, що різного роду домисли і спекуляції щодо передбачуваного підвищення тарифів на газ для населення та інших рішень найрозумніше ігнорувати на даному етапі. Також керівник Інституту глобальних стратегій запевнив, що про плани української влади щодо підвищення тарифів для населення на газ не йшлося і не йдеться. Крім того, стверджує експерт, це стосується і питання зміни курсу національної валюти, а також скасування пільг для бізнесу.

Нагадаємо, що в суботу з’явилася інформація про те, що під час «спеціальної наради » у президента України Віктора Януковича було прийнято низку принципових рішень. Йдеться про рішення, які раніше «стримували прогрес у рамках переговорів з Міжнародним валютним фондом». Така нарада пройшла після зустрічі Віктора Януковича зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. З’явилася інформація про те, що український президент дав згоду на часткове підвищення тарифів на природний газ для населення. Втім, дещо пізніше джерела з адміністрації президента України спростували всю цю інформацію.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: