fbpx
Політика

У ГП РФ вирішили, що журналістам потрібна декларація принципів професійної поведінки

Російська Громадська колегія зі скарг на пресу напередодні провела свій перший дводенний семінар, який повністю присвячувався стану та перспективам медійного саморегулювання в Росії. Учасники семінару, серед яких були члени колегії та правозахисники, вирішили, що журналістській спільноті необхідно виробити декларацію принципів професійної поведінки.

У заході брали участь співголови колегії Михайло Федотов та Юрій Казаков, а також Євген Абов, Олексій Симонов, Данило Дондурей, Леонід Нікітінський, Віктор Монахов, Євген Гонтмахер, Дмитро Орєшкін та Вадим Зіятдінов.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Ми обговорювали підходи до формування механізмів саморегулювання журналістського цеху і дійшли висновку, що цю роботу потрібно починати швидше, щоб виробити якусь декларацію принципів професійної поведінки журналістів, яка повинна визначити місію ЗМІ в суспільстві", – розповів співголова колегії, голова РПЛ Михайло Федотов.

За його словами, в даній декларації повинні бути прописані етичні основи журналістської професії. Федотов підкреслив , що цей документ має бути підписаний всією журналістською спільнотою. У розробці декларації братимуть участь члени Громадської палати РФ, члени РПЛ, Спілки журналістів Росії та інших асоціацій, а також представники медіатовариства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: