fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Російські моряки надають допомогу порому, який спалахнув у водах Севастополя

Російський науково-дослідний вітрильник "Миколаїв", першим опинився поряд з палаючим біля Севастополя поромом і надав йому допомогу.

У суботу ввечері з’явилося повідомлення, що на борту порома "АNT 2", який йшов під прапором Молдови, сталося загоряння. Відомо, що на борту судна знаходиться 30 членів екіпажу і 68 пасажирів.

"Ми запропонували капітанові "ANT 2" почати евакуацію людей на вітрильник "Миколаїв", але вони заявили, що на борту є цінний вантаж і пасажири не хочуть залишати паром. Тоді ми з капітаном порома вирішили, що наш борт буде супроводжувати паром до найближчого порту, де вже стоять у готовності пожежні команди. Зараз ми прямуємо малим ходом в бухту Камишова. У разі погіршення ситуації наш вітрильник зможе взяти на борт декілька десятків людей, в першу чергу – поранених, жінок, дітей і старих", – повідомив капітан російського парусника. 

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, на поромі, що знаходиться в десяти милях від мису Херсонес, було видно сильне задимлення, а сигнал лиха був почутий усіма кораблями і суднами в акваторії узбережжя Севастополя. Вітрильник "Миколаїв" виявився першим на місці аварії і вийшов на переговори з капітаном порома.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Представник портової служби Севастополя підтвердив, що російський вітрильник супроводжує аварійний паром до найближчого порту, де його очікують пожежники. "Підстраховка аварійного судна в морі – це все одно, що порятунок ", – сказало джерело. Причини загоряння порома будуть встановлені на місці.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: